Nehéz a magazinpiacnak, de a Vanity Fair példásra vizsgázott társadalmi szerepvállalásból

A világhírű Condé Nast kiadó Vanity Fair magazinja – mely leginkább életmóddal, sztárhírekkel, divattal és kultúrával foglalkozik – most az egyszer kivételt tett, és címlapján nem mozisztár vagy modell szerepel, hanem a bergamói kórház fiatal tüdőspecialista orvosnője. Az egész lapot a koronavírus-járványnak és a frontvonalban vagy a háttérben helytálló dolgozóknak szentelték. 

Az első újság a #iosonomilano (#iammilan) szám volt, amelyet a kiadó a koronavírus köré szervezett, és Lombardia régióban ingyenesen lehetett hozzájutni. Akkor is szakítottak az általános tematikájukkal, ám most még érzékenyebben közelítették meg a járványt és Olaszország elképesztő hadviselését.

Az olasz magazin főszerkeszője így nyilatkozott:

"A frontvonalban dolgozók nem azt szeretnék, hogy hősöknek hívjuk őket, hiszen magukat szakembereknek tartják, az átlagosnál talán nagyobb kötelességtudattal. Számunkra ők az erős és reményteli Olaszország megtestesítői. Személyes történetükről és munkájukról meséltek nekünk ebben a rendhagyó számban."

Akiktől olvashatunk ebben a számban: salernói gyógyszerész família, akik folytatják munkájukat, míg lányuk karanténban van. A jegyárus, aki napi szinten sok emberrel találkozik, gyári munkás, aki létfontosságú termékekkel foglalkozó üzemben dolgozik, önkéntes, aki orvosságot hord a leggyengébbeknek, illetve egy bresciai háziorvos is mesél a mindennapi szituációkról. Megszólal Bergamo polgármestere is.

A szám április 8-tól kapható, az egész bevételt a bergamói XXIII. János Pál Kórháznak ajánlják.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

olaszország | sajtó | magazin | olasz | vanity fair

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom