Ez a kis 3D-nyomtatott szerkezet enyhíthetné a vírus terjedését

A Materialise nevű belga illetőségű, 3D-nyomtatással foglalkozó cég egy ügyes, formatervezett kilincstoldást tervezett, hogy elkerülhető legyen a felületek fogdosása és ezáltal a vírus terjedése is. Egyes források szerint az acélon és a műanyagon akár három napig is megél a COVID–19, ezért célszerű a kilincsek sűrű fertőtlenítése. Ezzel a kis szerkezettel elkerülhető lenne az érintés. 

Sokan vetjük be a könyökünket, lábunkat a nyílásszáróknál, de a Materialise egy hatékony és kellemes kinézetű aprósággal próbálná forradalmasítani a mindennapi mozdulatokat.

A cég eredetileg főleg a home office opcióval nem élő irodákba és az egészségügyi létesítményekbe találta ki a 3D-printerrel megvalósított toldalékot.

Csupán néhány csavar szükséges a rögzítéséhez, és többféle dizájnt készítettek, igazodván a sokféle kilincsformához. Ők eddig ezerötszáz darabot gyártottak le, kifejezetten egészségügyi intézményeknek szánva, de a dizájnokat letölthetővé tették, és már több mint harmincezer letöltésnél járnak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Materialise)

ajtó | kilincs | koronajárvány | koronavírus-járvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom