Az osztrákok megint nagyot mennek. A járvány enyhülése utáni újranyitásra gasztrokuponokat adnak a városlakóknak, melyeket a főváros éttermeiben lehet majd felhasználni.
Bécsben mindig kiemelt szerepet kap a kultúra támogatása és megélése, sőt a kultúrafogyasztás ösztönzése is. Vegyük csak például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitalált app használatát, amely a gyaloglással, biciklizéssel megspórolt kilométerek után szinház- vagy múzeumbelépőt ír jóvá a bécsieknek. De számos hasonlóan kreatív megoldást ismerünk tőlük.
Most egy mindenkinek kedvező és nagylelkű felajánlással él a városvezetés:
Michael Ludwig főpolgármester bejelentette, hogy a városlakók gasztronómiai utalványokat kapnak, melyeket az újranyitás után a városi éttermekben lehet felhasználni.
Egyszemélyes háztartások huszonöt euró értékben kapnak vouchert, a párok, családok pedig egységesen ötven eurót költhetnek majd el. Majdnem egymillió háztartás kap ezekből a kuponokból, melyekkel szeptember végéig lehet éttermi élményhez jutni.
Ez összesen negyvenmillió eurónyi összeg, amit így vissza tudnak forgatni a válságos helyzetbe került bécsi vendéglátásba – írja a 24. hu.
Természetesen nemcsak schnitzelt vagy Sacher-tortát ehetnek a bécsiek, hiszen a város gasztrokultúrája nagyon kifinomult, sokan tanulhatnának a takaros és trendkövető, vagy éppen hagyományos és ezt megőrző vendéglátóhelyektől. Fantasztikus lépés ez, ami ismét bebizonyítja, hogy az osztrák gazdaság és szociálpolitika összehangoltan működik.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- A Bocuse d’Or séfjei a mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
- Bezár a koronavírus miatt az egyik legjobb budapesti étterem
- Nem pánikolok, nem a saját kényelmemet nézem elsősorban, hanem a közös érdekeinket!
- Így segít a kenyérhiányon egy elit budapesti pékség
- Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Így nyitnak újra a vendéglátóhelyek Kínában, a vírus csendesedtével
- A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times
- Szorongást csökkentő, valóságból kizökkentő, szívmelengető akciótervünk
- Ha csak egy emberre hallgatunk a koronavírus kapcsán, az legyen Jane Goodall
- Ebből a vírusból nagyon sokat kell tanulnunk
- Egy Tisza-tavi lakatlan szigeten rendezte be a karanténját egy természetfilmes
- Így lehet segíteni a bajba jutott turizmuson egy egyetemista szerint
- Ezt tanácsolja egy asztronauta az önkéntes bezártságra
- A koronavírus sok jó dolgot elvesz tőlünk, de vissza fogunk térni
- Szívszorító látvány a szellemvárossá változott Budapest
- Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját
- Mostantól minden héten kiveszek egy napot, és nem gondolok a koronavírusra
(Fotók: Unsplash, Getty Images)
jólét | vienna | bécs | covid-19 | wien
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!